Trip to JB: After 6 years

Tarikh: 4-6 Disember 2016

Pindah dari JB masa si dia ni berusia 8 bulan, kami kembali melawat JB lagi pada usia dia ni 6 tahun 8bulan ..

Tujuan utama untuk ke Legoland. Gembirakan budak yang bercuti. Dah lama tak jalan-jalan sebab mamanya mengandung dan berpantang. 

Mama seronok dapat makan makanan yang best di Jb..tahu bakar, pisang goreng mawar dan yong tau tu di Dataran. Menggambit kenangan lalu weh.. tempat jatuh lagi dikenang, inilah pula tempat bermain... Kan kan kan...


Tiga hari dua malam di JB cuaca panas terik. Dah seronok dan capai tujuan berninja-go, JANGAN sebut lagi nak ke Legoland ye Ahmads, tunggu baby besar sikit tau.. takla mama jadi bibik aje.. sebelum masuk warganegara emas boleh la mama main apa-apa.. PS: teringin nak main roller coaster hari tu tapi baby ada, jadi tengok ajelah..

Bye JB.. till we meet again k.. 

Comments

  1. Anak2 saya pun dah berkali kali ajak pergi Legoland...
    Tak puas2 lagi pegi legoland budak2 ni...
    Nasib baik ada alasan kukuh,.. cakap tunggu Aina besar sikit...
    Kesian kat Aina, dia pun nak main jugak kalau pergi legoland..
    Hehehe, nasib baik makan dipujuk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. itulah kan.. kalau bw baby, sian la dia panas dan tmpt orang ramai. Oklah sebab diorang dah biasa pergi legoland kat oversea ,tu yg diorang sanggup sabar tu Nur.

      Delete
  2. Salam Rabu. Menyinggah bila ada kesempatan hari ini. bagai sirih pulang ke gagang yer he3

    ReplyDelete
  3. Tak pernah lagi jalan2 kat JB ni..
    Hihi.. Mama jeles gak ye..
    Nnt baby besar boleh pegi lagi, baby blum merasa lg main roller coster.. 😁😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kan.. sementara blm 40an blh try... Dh 40an kan semput pulak naik roller coaster tu.. tp entah berani ke x.. dulu2 takut nk try ...

      Delete
  4. Ai tak sampai lagi tau you....entah bila nak sampainya. Mcm dah tak sesuai pulak kami anak beranak ni nak ke situ AN. Mungkin lebih sesuai ke Universal Studio kot opsss...haha...

    Seronoklah 3 Ahmad tu ye....mama papa layan kehendak memasing. Tulah kan bila ada anak kecik ni mmg leceh sikit nak gi tempat tempat gini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. sesuai je kalau nak pegi..xde masalah lego pun budak perempuan minat juga kan.. taman dia lbh kurang kat getting cuma benda bermasalah lego...

      Sian ke baby la sb sesak org dan cuacanya panas

      Delete
  5. Dengarnya JB dah ada bullet train JB - KL skg. Huaaa.. sedih saya Aisy bila teringat JB.. lg2 bila teringat AEon Tebrau yg telah byk tapak kaki telah saya tinggalkan di sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah.. org dh tinggal di Jb berpuluh tahun mcm Sam pasti lebih sedih kan.. sy yg duduk tiga tahun pun selalu teringat.. Jb ni istimewa kan..

      Delete
  6. Seronok Ahmad pergi legoland. Aunty tak pernah sampai lagi ;p

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete
  7. seronoklah ana2k..
    lya sdri x pnh jejak lg sjk dh besar ni..
    pnh jejak msa zmn sek rendah dlu..
    hehe

    in shaa Allah..buka tabung cuti2 JOHOR plok pasni..

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Cara daftar kad Touch N Go

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1